W dniu 4 marca 2024 w siedzibie Śląskiej Organizacji Turystycznej w Katowicach odbyło się spotkanie przedstawicieli restauracji znajdujących się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.
Na spotkaniu przedstawione zostało podsumowanie działań promocyjnych przeprowadzonych na rzecz Szlaku Kulinarnego w roku 2023, a także zaproponowane zostały działania promocyjne na rok 2024. Wspólnie zostały również wypracowane działania promujące nie tylko markę Śląskie Smaki, ale także działalność prowadzoną przez członków Szlaku indywidualnie. Była to również doskonała okazja do dyskusji na temat Szlaku i jego funkcjonowania.
Podczas spotkania odbyło się szkolenie w temacie: „Marketing w sektorze HoReCa”, które poprowadziła Michalina Patucha.
Na spotkaniu byli obecni przedstawiciele Restauracji Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki oraz członkowie ŚOT i SCB.
- Restauracja Zacisze
- Restauracja Smak Regionu
- Restauracje Hoteli Diament (Restauracja Kaktusy Kato Koncept Kulinarny oraz Restauracja Poziom+ Food & Wine)
- Restauracja Mona
- Restauracja Szyb Maciej
- Karczma Sączówka
- Restauracja Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki
- Restauracja Zielony Ogród
- Restauracja Piano (OSW Stodoły)
- Restauracja U Przewoźnika
- Restauracja Zagłębie Smaku
Jednym z głównych celów spotkania była też integracja członków Szlaku Kulinarnego.