Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” został zaprezentowany podczas Konferencji „Turystyka kulinarna – polski hit”, która odbyła się w ramach targów „Tour salon” w Poznaniu 17 października br. Konferencja została poświęcona turystyce kulinarnej i różnym pomysłom na jej rozwijanie w poszczególnych regionach Polski. Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” przedstawiła Agnieszka Sikorska- Dyrektor biura ŚOT. Uczestnicy spotkania poznali poszczególne etapy tworzenia szlaku, proces certyfikacji lokali oraz formy ich oznakowania.
Wizyta dziennikarzy z the Jerusalem Post w Śląskim
W dniach 29.06-2.07 2024 w województwie śląskim gościli dziennikarze z Izraela, z poczytnego portalu informacyjnego – The Jerusalem Post*. Dziennikarze zwiedzili czołowe atrakcje regionu, w tym Kopalnię Guido, Nikiszowiec, czy Strefę Kultury w Katowicach. Odwiedzili...