22 kwietnia br. w Domu Handlowym Supersam w Katowicach odbyła się impreza „Śląsk na widelcu – przepis na idealną majówkę”. W ramach wydarzenia odbyło się wiele atrakcji.
Głównym punktem imprezy był pokaz kulinarny Karola Okrasy z udziałem Heleny Legierskiej z restauracji Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” Chaty Olimpijczyka Jasia i Helenki oraz znanego wszystkim Remigiusza Rączki. Goście mogli się poczęstować ciulimem, kapuśnicą czy hekele.
Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej opowiedziała o Szlaku Orlich Gniazd jako idealnym pomyśle na weekend majowy w województwie śląskim, a Ireneusz Bartkowiak, regionalista i poeta, zachęcał do odwiedzenia pstrągarni w Złotym Potoku.
W Domu Handlowym znalazło się także tego dnia stoisko informacyjne Śląskiej Organizacji Turystycznej, które cieszyło się ogromnym zainteresowaniem.